Ikan Masak Air Garam
Bonito met stervrucht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
6 cm gember, gekneusd
1 tomaat
3 zure stervruchten (belimbing wuluh)
500 ml water
1 eetl zout
1 limoen (sap)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten, de tomaat in partjes en de belimbing in plakjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg het zout, de vis, de gember en de tomaat toe en laat het geheel zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan het limoensap en de belimbing toe en laat alles nog zachtjes 10 minuten sudderen totdat alles gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tahu Taoco - tahoe gerecht
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Ayam Panggang Kecap 2
- Pla Nung Khing Sai Het - gestoomde vis met gember en paddenstoelen
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayam panggang bumbu cabai hijau - gegrilde kip met groene pepers
- Cucur
- Nasi Uduk Betawi - geurende kokosrijst uit Jakarta
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Bubur Tajin Biruh - Groene pap
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...