Ikan Masak Air Garam
Bonito met stervrucht
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bonito/tonijn
6 cm gember, gekneusd
1 tomaat
3 zure stervruchten (belimbing wuluh)
500 ml water
1 eetl zout
1 limoen (sap)
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in moten, de tomaat in partjes en de belimbing in plakjes. Verhit in een wok/wadjan het water en voeg het zout, de vis, de gember en de tomaat toe en laat het geheel zachtjes 10 minuten sudderen. Voeg dan het limoensap en de belimbing toe en laat alles nog zachtjes 10 minuten sudderen totdat alles gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Bali
- Pastel Goreng - indische pasteitjes
- Tahu Goling - tahu met tauge in saus
- Kua Pad Mu - thaise nasi goreng
- Bulanglang - stoofpotje van groenten met tahu
- Abon Ayam
- Telor asin lombok - Gezouten gekookte eendeneieren
- Kerang Rebung Saus Pedas - mosselen gekookt in pittige saus
- Gamjachae bokkeum - aardappel reepjes (banchan)
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...