Mi Onglok Wonosobo
eiermie met vlees en groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr eiermie
100 gr rundvlees
800 ml water
4 kool bladeren
1/2 bosje Chinese bieslook
3 eetl kecap manis
1 eetl maizena + 1 eetl water
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en schep het uit de pan. voeg dan het vlees toe en kook dit gaar en schep het uit de pan. Bewaar de bouillon. Snijd het vlees in kleine blokjes.
Snijd de kool in kleinde dunne plakjes. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg dan het vlees, de kool, de bieslook en de bouillon toe en kook het gaar.
Dan de mie en de kecap toevoegen en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de maizena toe en bak totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ko Lo Bak (Peranakan) - gebakken varkensvlees met ananas
- Brongkos daging
- Udang Patai Lado Ijau
- Trancam - pittge kouseband salade
- Ayam Bali - balinees kipgerecht
- Witvis uit Szechuan
- 葱烧豆腐 - tahu met lente-ui
- Daging Kambing Petis - lamsvlees in een dikke kruidige saus
- Tumis reboeng - sambal goreng van jonge bamboe
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...