Mi Rebus Aceh (Aceh)
gele mie met groenten en vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr mi kuning/basah/gele mie, gekookt
75 gr garnalen, gepeld
75 gr lamsvlees
1 tomaat
30 gr tauge, geblancheerd
50 gr kool
2 eetl olie
325 ml vleesbouillon
3 teentjes knoflook
2 sjalotjes
1/2 theel azijn
1 eetl kecap manis
1 lente-ui
1 takje selderij
1 theel zout
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks, ontpit
2 cm kunyit
2 kardemom
1/2 theel jinten, geroosterd
1/2 theel peper
Pelengkap:
complementair:
emping
acar mentimun
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees en de tomaat in blokjes. Snijd de kool in dunne plakjes.. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de lente-ui in dunne plakjes en hak de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de oie en fruit de sjalotjes, de knoflook en de bumbu voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert.
Dan de garnalen en de bouillon toevoegen en meng goed. Voeg dan de selderij, de lente-ui, het zout en de azijn toe en kook totodat het vlees gaar is geworden.
Dan de kool en de tauge toevoegen en meng goed. Voeg dan de mi en de kecap toe en kook het verder gaar. Serveer de mi met de pelengkap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak petis 2
- Sate Bebek - sate van eend met sambal kecap
- Risolles 3
- Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart
- Opor Lidah 2 - kalfstong
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Base be Pasih - boemboe voor visgerechten
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Ayam Bakar Madu - geroosterde honing kip
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...