boemboe voor visgerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode pepers
7 teentjes knoflook
15 sjalotten
10 cm gember
10 cm verse turmeriek
1 gepelde middelgrote tomaat, zonder zaadjes
1 eetl korianderzaadjes
10 kemerienoten
1 theelepel trassie oedang
4 eetl olie
3 eetl asem
2 blaadjes salam
2 stengels sereh (citroengras)
Haluskan:
boemboe:
Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, de asem, salemblaadjes en de sereh. Kneus de afgeknipte serehstengels.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.
ingrediënten:
11 rode pepers
7 teentjes knoflook
15 sjalotten
10 cm gember
10 cm verse turmeriek
1 gepelde middelgrote tomaat, zonder zaadjes
1 eetl korianderzaadjes
10 kemerienoten
1 theelepel trassie oedang
4 eetl olie
3 eetl asem
2 blaadjes salam
2 stengels sereh (citroengras)
Haluskan:
boemboe:
Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, de asem, salemblaadjes en de sereh. Kneus de afgeknipte serehstengels.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.