logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Base be Pasih
boemboe voor visgerechten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
11 rode pepers
7 teentjes knoflook
15 sjalotten
10 cm gember
10 cm verse turmeriek
1 gepelde middelgrote tomaat, zonder zaadjes
1 eetl korianderzaadjes
10 kemerienoten
1 theelepel trassie oedang
4 eetl olie
3 eetl asem
2 blaadjes salam
2 stengels sereh (citroengras)

Haluskan:
boemboe:

Cara membuat:
bereiding:
Schil en hak/snijd fijn de sjalotten, de knoflook, de gember, de turmeriek. Ontdoe de pepers van hun zaadlijsten en hak/snijd deze ook fijn.
Maal of wrijf alle ingrediënten fijn, behalve de olie, de asem, salemblaadjes en de sereh. Kneus de afgeknipte serehstengels.
Verhit de olie in een wadjan/wok. Voeg vervolgens alle ingrediënten en bak dit op middelhoog vuur. Blijven roeren totdat de boemboe goud kleurt. Af laten koelen voordat het gebruik wordt.

Add comment

Submit

who is online

We have 162 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422052