logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Gulai Siput Kuantan
curry van slakken


Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr slakken
250 gr aubergine, zurige (terong asam)
300 ml kokosmelk
1 jeruk purut blad
2 kunyit blad
1 salam blad
water

Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
7 rode lomboks
2 cm jahe
1 cm laos
3 rode sjalotjes
2 teentjes knoflook
zout naar smaak

Cara membuat:
bereiding:
maak de slakke schoon en kook deze halfgaar in water. Snijd de aubegine fijn en scheur het kunyit blad in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg de bumbu, de jeruk purut, de kunyit bladeren en het salam blad toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de bumbu in opgenomen. Voeg dan de slakken en de aubergine toe en laat het zachtjes sudderen totdat alles gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44401984