Gulai Siput Kuantan
curry van slakken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr slakken
250 gr aubergine, zurige (terong asam)
300 ml kokosmelk
1 jeruk purut blad
2 kunyit blad
1 salam blad
water
Haluskan:
bumbu:
5 rode rawits
7 rode lomboks
2 cm jahe
1 cm laos
3 rode sjalotjes
2 teentjes knoflook
zout naar smaak
Cara membuat:
bereiding:
maak de slakke schoon en kook deze halfgaar in water. Snijd de aubegine fijn en scheur het kunyit blad in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg de bumbu, de jeruk purut, de kunyit bladeren en het salam blad toe en laat dit zachtjes sudderen totdat de bumbu in opgenomen. Voeg dan de slakken en de aubergine toe en laat het zachtjes sudderen totdat alles gaar is.