Plecing Bayam
Spinazie met een pittige tomatensaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr bayam/spinazie
1 tomaat
50 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1 theel limoensap
2 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 rode lomboks
2 rode rawits
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 theel trassi
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en blancheer de spinazie en laat het daarna uitlekken. Hak de tomaat fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn in een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de tomaat toe en bak deze zacht. Dan de het water toevoegen en breng aan de kook. Meng de palmsuiker, het zout en de limoensap erdoor en kook nog voor 1 minuut. Giet de saus over de spinazie en serveer.