Sayur Bakso Sawi Pahit
gestoofde groenten met gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr sawi pahit/kai choy/Chinese mosterdkool, anders Chinese kool/paksoy
1 theel zout
1300 ml runderbouillon
5 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 theel peper
2 eiwit
1 tahu vel, geweekt
12 bakso sapi / gehakt balletjes
1/2 theel zout
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kool in stukken en strooi het zout erover en kneed het totdat het vocht vrijkomt en spoel daarna af. Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. Hak de knoflook fijn en kneus de jahe. Klop de eiwitten kort op. Snijd het tahu vel in stukjes en de bakso in plakjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de jahe voor 2 minuten en voeg dit toe aan de bouillon. Dan de peper, het zout, het eiwit en roer totdat het eiwit gestold is. Dan de bakso, de tahu en de kool toevoegen en kook het geheel gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Halabos na Hipon - knoflookboter garnalen
- Oseh-Oseh - gestoofd rundvlees
- Kerang Dara Rebus Sambal Kacang - gestoofde mosselen/venusschelpen met pindasaus
- Laab Neua - pikante vlees salade
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Setam Tenerem - Gefermenteerde vis in een pakketje
- Sambal Goreng Betawi - gebakken stukjes vlees in een zoetzure saus
- Ayam Goreng Asem Garem - gebakken gekruide kip
- Sayur lodeh 4 - Sajoer lodeh
- Tumis Kol Ampela - gekruide kool met kippenlevertjes
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...