Cah Topacai
pittig gestoofd met rundvlees
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr topocai
1/2 ui
3 teentjes knoflook
3 gedroogde lomboks
1/2 rode paprika
100 gr rundvlees/ossenhaas
1 eetl oestersaus
1/4 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
50 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ui in de lengte in dunne reepjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de lomboks i stukken. Snijd de paprika in stukjes en het vlees in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de lomboks voor 2 minuten, Voeg dan de paprika toe en bak deze zacht. Dan het vlees toevoegen en bak totdat het van keur verandert.
Dan de topocai toevoegen en meng goed. Vervolgens de oestersaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buah kacang mekuah - sperziebonen
- Samgyetang 삼계탕 - kippensoep met ginseng
- Lumpia - loempia
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Cah Sawi Putih Taoge - roerbak van gekruide kool en tauge
- Solok Lada - gevulde pepers in gekruide kokosmelk
- Njomok tempeh
- Sateh bumbu kacang
- Kabata
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...