Soto Ayam Gurih
hartige kippensoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 serehstengels
10 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2500 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
8 kemiri noten
5 cm kunyit
2 cm jahe
Taburan:
garnering:
3 eieren, gekookt
150 gr kool
2 takjes selderij
1 bosuitjes
50 gr soen, geweekt
sambal cabai rawit
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water, voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten en voeg dit toe aan de kip. Voeg het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze kort krokant en versnipper de kip.
Snijd de kool, de selderij en het bosuitje fijn en de eieren in partjes. Serveer de soep met de kip, de eieren, de kool, de selderij, het bosuitje, de soen en de sambal naar smaak.