logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Soto Ayam Gurih
hartige kippensoep

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
5 serehstengels
10 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2500 ml water
2 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
11 sjalotjes
9 teentjes knoflook
8 kemiri noten
5 cm kunyit
2 cm jahe
 
Taburan:
garnering:
3 eieren, gekookt
150 gr kool
2 takjes selderij
1 bosuitjes
50 gr soen, geweekt
sambal cabai rawit
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan het water, voeg de kip toe en breng aan de kook. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de sereh en de jeruk purut voor 5 minuten en voeg dit toe aan de kip. Voeg het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel gaar. Schep de kip uit de pan en bak deze kort krokant en versnipper de kip.
Snijd de kool, de selderij en het bosuitje fijn en de eieren in partjes. Serveer de soep met de kip, de eieren, de kool, de selderij, het bosuitje, de soen en de sambal naar smaak.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 269 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148053