Gesmoorde runderhaas
Bahan-bahan;
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.
ingrediënten:
500 gr runderhaas
160 gr kokos
5 sjalotten
zout naar smaak
5 eetl olie
4 kerrieblaadjes (salam koja)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
3 theel, ketumbar
1 theel, zwarte peper
l/2 theel, anijszaad
3 kruidnagels
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
8 rawits
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster de kokos droog in een koekepan en wrijf of maal het daarna fijn. Snijd het vlees in kleine lapjes en de sjalotten in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het vlees met het zout en de boemboe en laat dit 15 minuten staan. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de sjalotten voor 3 minuten. Voeg dan het vlees met de boemboe en de kokos en de kerrieblaadjes toe en bak dit nog voor 5 minuten en laat dan het gerecht nog 30 minuten sudderen.