logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Soto Tangkar
vleessoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
2 salam blad
2 serehstengels
2000 ml dunne kokosmelk (santen cair)

Haluskan:
boemboe:
4 cm gember (jahe/djahé)
4 cm laos
6 cm kunyit (kurkuma)
6 kemirienoten
3 rode lomboks
9 rode rawits
1 theel zwarte peper
6 teentjes knoflook
5 rode uien
zout naar smaak

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken uitjes)
1 eetl gehakte selderij
2 eetl gehakte bieslook
1 limoen, sap
100 gr emping
2 eetl ketjap manis

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vleesin stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en voeg daar het vlees, de salam, de sereh en de boemboe aan toe en laat het geheel 1 uur zachtjes koken totdat het vlees gaar is.
Verdeel daarna de soep over de kommen/borden en besprenkel de soep met de garnering

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422235