Soto Pekalongan
pittige rundvlees soep uit Pekalongan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
3 eetl taoco
2 rode lomboks
1 eetl ketumbar
4 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 cm laos
2 salam blaadjes
1 serehstengel
1 lenteui
3 eetl olie
1 theel zout
1750 ml water
Taburan:
garnering:
bawang goreng
lontong
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de lomboks, de sjalotten en de knoflook fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en de lenteui in dunne ringetjes. Verhit in een pan het water samen met het vlees en laat dit 30 minuten trekken. Verhit in een wok de olie en fruit de pasta voor 2 minuten en voeg dit toe aan de soep. Voeg de overige ingrediënten toe en laat dit zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. Leg wat lontong in een soepkom en schep daar de soep over. Garneer het met de bawang goreng en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Gobe Betawi - gestoofd rundvlees
- Watar konggang - Gekookte maïskorrels
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Udang Nanas 2 - steurgarnalen met ananas
- Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
- Rendang Telur Itik - in kokosmelk gestoofde gekruide eieren
- Mie Tiaw Goreng - gebakken rijstmie uit Kalimantan
- Nasi Keboeli - kruidige rijst
- Sate Klopo Surabaya - sate van rundvlees gekruid met kokos
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...