basis boemboe (bali)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 eetl ketumbar
3 theelepels trasi bakar
34 sjalotjes
12 teentjes knoflook
16 rode lomboks
12 rawits
13 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kencur
13 cm kunyit (kurkuma)
11 cm laos
2 eetl asem
8 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de jerut purut echt zeer fijn. Wrijf of maal alle overige ingrediënten fijn tot een boemboe (pasta) Meng dit met de fijngesneden jerut purutblaadjes. Dit is genoeg voor 675gr base.
ingrediënten:
2 eetl ketumbar
3 theelepels trasi bakar
34 sjalotjes
12 teentjes knoflook
16 rode lomboks
12 rawits
13 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kencur
13 cm kunyit (kurkuma)
11 cm laos
2 eetl asem
8 jeruk purut blaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de jerut purut echt zeer fijn. Wrijf of maal alle overige ingrediënten fijn tot een boemboe (pasta) Meng dit met de fijngesneden jerut purutblaadjes. Dit is genoeg voor 675gr base.