logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tumis Tempe Kacang Panjang
gestoofde kouseband en tempe in kruidige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
200 gr kouseband
4 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 theel saus sambal (zie recept)
3 cm laos
2 salam blaadjes
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes, de kouseband in kleine stukjes en de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook met de salam en de laos voor 2 minuten. Voeg dan de tempe, de bouillon, de palmsuiker, het zout, de kecap en de saus sambal toe en roer. Dan de kouseband toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 138 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422364