Tumis Tempe Kacang Panjang
gestoofde kouseband en tempe in kruidige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr tempe
200 gr kouseband
4 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 theel saus sambal (zie recept)
3 cm laos
2 salam blaadjes
1/4 theel zout
1/2 theel palmsuiker
200 ml kippenbouillon (zie recept)
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in kleine blokjes, de kouseband in kleine stukjes en de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos. Verhit in een pan olie en bak de tempe rondom bruin en zet apart.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de knoflook met de salam en de laos voor 2 minuten. Voeg dan de tempe, de bouillon, de palmsuiker, het zout, de kecap en de saus sambal toe en roer. Dan de kouseband toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar en totdat de saus indikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lombok Keju - lomboks met kaas
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Belut Lado Mudo - gebakken paling in een groene saus
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Sambal Goreng Daging - gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...