jjambbong
pittige rode bami soep
ingrediënten:
300 gr verse jajangmyeon / udonnoedels
100 gr varkensvlees (buikspek)
4 cm jahe
2 lenteuitjes
1 eetl gochugaru
1 eetl olie
1 eetl kecap
1/2 theel peper
1/2 theel zout
1 sjalot
60 gr wortel
1/2 courgette
125 gr chinese kool
2 shiitake paddenstoelen
8 mosselen
6 garnalen
100 gr inktvis
1250 ml kippenbouillon
water
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar en giet af. Snijd het vlees in dunne plakjes, de jahe julliene, de lenteuitjes in stukjes, de wortel, courgette, de kool en de paddenstoelen in dunne reepjes. Snijd de inktvis in kleine stukjes en de sjalot fijn.
Verhit in een pan de olie en bak de jahe, de lenteuitjes, de gochugaru en de kecap voor 1 minuut. Voeg dan het vlees toe en bak dit 2 minuten. Voeg de sjalot, de wortel, de kool, de courgette, de paddenstoelen en het zout toe en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan de bouillon toe en kook de groenten gaar. Voeg dan de mosselen, de garnalen en de inktvis toe en breng aan de kook. Als de schelpen open zijn dan de peper toevoegen en serveer.
Serveer: eerst wat noodles/mie in een kom en schep de soep erover.