logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Dak Galbi
pittige kip met groenten

ingrediënten:
450 gr kippedijen (ontbeend)
250 gr rijst cakes
1/2 chinese kool
9 perilla blaadjes
2 sjalotjes
1 zoete aardappel
2 eetl olie
2-4 eetl water
 
garnering:
geroosterde sesam zaadjes
perilla blad
 
ingrediënten saus:
3 eetl doenjang
2 eetl kecap manis
2 eetl gedroogde chili vlokken
3 teentjes knoflook
2 theel kerrie poeder
2 cm jahe
2 eetl rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1/2 theel peper
 
bereiding;
Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Meng de helft van de saus met het vlees. Snijd de kool en de perilla blaadjes in stukjes en de zoete aardappel in dikke stukjes.
Verhit in een pan de olie en leg het vlees erin, daarover de kool, de helft van de perilla, de zoete aardappel en de rijstcakes en giet de rest van de saus erover.
Wanneer het begint de bakken, schep dan alles goed door elkaar en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan het water toe en bak het zachtjes voor 8 minuten verder. Schep dan de overige perilla blaadjes erdoor.
Garneer het met de sesam zaadjes en de perilla blaadjes en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 159 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157768