Dak Galbi
pittige kip met groenten
ingrediënten:
450 gr kippedijen (ontbeend)
250 gr rijst cakes
1/2 chinese kool
9 perilla blaadjes
2 sjalotjes
1 zoete aardappel
2 eetl olie
2-4 eetl water
garnering:
geroosterde sesam zaadjes
perilla blad
ingrediënten saus:
3 eetl doenjang
2 eetl kecap manis
2 eetl gedroogde chili vlokken
3 teentjes knoflook
2 theel kerrie poeder
2 cm jahe
2 eetl rijstwijn
1 eetl palmsuiker
1 eetl sesam olie
1/2 theel peper
bereiding;
Hak de knoflook en de jahe fijn. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Meng de helft van de saus met het vlees. Snijd de kool en de perilla blaadjes in stukjes en de zoete aardappel in dikke stukjes.
Verhit in een pan de olie en leg het vlees erin, daarover de kool, de helft van de perilla, de zoete aardappel en de rijstcakes en giet de rest van de saus erover.
Wanneer het begint de bakken, schep dan alles goed door elkaar en bak dit voor 2 minuten. Voeg dan het water toe en bak het zachtjes voor 8 minuten verder. Schep dan de overige perilla blaadjes erdoor.
Garneer het met de sesam zaadjes en de perilla blaadjes en serveer.