logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Gemberkip met Wolkenoor
kip met paddestoelen.
ingrediënten
10 gram gedroogde wolkenoor (paddestoel)
1 eetlepel Golden Mountainsaus
1 eetlepel olie
5 tenen knoflook, gehakt
7 cm verse gemberwortel, in reepjes (djahe/jahe)
500 gram kipfilet, in reepjes of blokjes gesneden
5 lente uitjes, gehakt
1 eetlepel vissaus
2 theelepel bruine suiker of gula djawa
halve rode paprika, in smalle reepjes
15 gram verse korianderblaadjes
25 gram verse Thaise Basilicum, fijngehakt

bereiding
Giet in een kommetje heet water op de wolkenoor en laat ze 15 minuten weken. Laat uitlekken en hak/snijd de paddestoelen grof. Verhit de olie in een wok/wadjan, voeg knoflook en gember toe en bak alles voor ongeveer 1 minuut. Doe de kip in de pan erbij en bak de kip op hoog vuur. Voeg dan de lente ui en de Goldenmountainsaus toe. Roerbak alles voor 1 minuut. Voeg dan de vissaus, suiker en wolkenoor toe. Roer alles goed door. Serveer direct. Garneren met basilicum, koriander en paprikareepjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 48 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402068