Gefermenteerde vis in een pakketje
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr forel
3 eetl. witte rijst, gekookt
zout naar smaak
5 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
bananenblad
houten prikkers
4 salam blad
Cara membuat:
Bereiding:
Dit is een niet al te bewerkelijk recept, maar wel eentje die meerdere dagen nodig heeft.
Snijd de vis in stukken en meng deze met het zout en de rijst. Verpak dit in een afgesloten pot of wekfles en laat deze 3 dagen op een donkere plaats staan. Haal daarna de vis uit de pot/fles.
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in reepjes. Snijd de sereh zeer fijn. Meng de sjalotten, de knoflook en de lomboks met de vis tot een homogeen mengsel.
Verdeel het mengsel in vier porties en verpak dit in een stuk bananenblad samen met een salamblad. Zet de uiteinden van de pakketjes van met de prikkers en rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje voor 8 minuten.
Ingrediënten:
300 gr forel
3 eetl. witte rijst, gekookt
zout naar smaak
5 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
bananenblad
houten prikkers
4 salam blad
Cara membuat:
Bereiding:
Dit is een niet al te bewerkelijk recept, maar wel eentje die meerdere dagen nodig heeft.
Snijd de vis in stukken en meng deze met het zout en de rijst. Verpak dit in een afgesloten pot of wekfles en laat deze 3 dagen op een donkere plaats staan. Haal daarna de vis uit de pot/fles.
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in reepjes. Snijd de sereh zeer fijn. Meng de sjalotten, de knoflook en de lomboks met de vis tot een homogeen mengsel.
Verdeel het mengsel in vier porties en verpak dit in een stuk bananenblad samen met een salamblad. Zet de uiteinden van de pakketjes van met de prikkers en rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje voor 8 minuten.