logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Setam Tenerem
Gefermenteerde vis in een pakketje
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr forel
3 eetl. witte rijst, gekookt
zout naar smaak
5 sjalotten
2 teentje knoflook
3 rode lomboks
1 serehstengel
bananenblad
houten prikkers
4 salam blad

Cara membuat:
Bereiding:
Dit is een niet al te bewerkelijk recept, maar wel eentje die meerdere dagen nodig heeft.
Snijd de vis in stukken en meng deze met het zout en de rijst. Verpak dit in een afgesloten pot of wekfles en laat deze 3 dagen op een donkere plaats staan. Haal daarna de vis uit de pot/fles.
Snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes en de lomboks in reepjes. Snijd de sereh zeer fijn. Meng de sjalotten, de knoflook en de lomboks met de vis tot een homogeen mengsel.
Verdeel het mengsel in vier porties en verpak dit in een stuk bananenblad samen met een salamblad. Zet de uiteinden van de pakketjes van met de prikkers en rooster de pakketjes boven een houtskoolvuurtje voor 8 minuten.

Add comment

Submit

who is online

We have 264 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402334