Kou Shui Ji - 口水鸡
gestoofde kip in een kruidige en pittige saus
Ingrediënten:
3 kippenpoten
1 lente-ui
5 cm jahe
1 eetl Shaoxing rijstwijn
water
Saus:
2 cm jahe, gehakt
5 teentjes knoflook, gehakt
4 eetl kippenbouillon
1 eetl lichte soja saus
1 eetl donkere rijstazijn
1/2 theel sesamzaad, geroosterd
1/4 theel zout
1/4 theel palmsuiker
1 theel Sichuan peper
Garnering:
2 eetl pinda's of cashew noten
1 lente-ui
4 eetl chili olie
2 theel sesam zaad, geroosterd
Bereiding:
Snijd de jahe in 5 plakjes en de lente-ui doormidden. Leg de kippenpoten in een pan samen met de lente-ui, de jahe en de Shaoxing en vul de pan met water totdat de kip net onder staat. Breng het dan aan de kook en laat het op laag vuur voor 10 minuten afgesloten stoven. Verwijder de pan van het vuur en laat het afgeloten nog 10 minuten staan. Schep de kip uit de pan in een bak met koud water/ijsblokjes en laat het daarin 10 minuten afkoelen. Zet apart.
Rooster de pinda's/cashew noten droog in een pan op laag vuur totdat deze goudbruin worden. Nadat deze zijn afgekoeld, hak deze dan in kleine stukjes. Snijd de lente-ui fijn.
Meng de jahe, de knoflook, de bouillon, de kecap, de rijstazijn, het sesamzaad, het zout, de palmsuiker en de Sichuan peper goed door elkaar.
Verwijder de botten van de kip en snijd het vlees in 2 cm brede plakken. Schep de saus op een schaal en leg daarop de kip. Bestrooi de kip de pinda's/cashew noten en de lente-ui. Schep daarover de chili-olie en strooi de sesam-zaad erover.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gado Gado - Gemengde groenten met pindasaus
- Nasi Goreng Seafood Jawa Timur - gebakken rijst met zeevruchten uit Oost-Java
- Rendang - rendang van rundvlees
- Terik Daging - rundvlees in een gekruide kokosmelksaus
- Udang masak bawang putih - gebakken pittige knoflook garnalen
- Kurmah - lamsvlees
- Sambal Buncis Telur Puyuh - pittige boontjes met eieren
- sateh gourih
- Rempah 2 - gekruide gehaktballetjes
- Bami Goreng Djawa - Javaans gebakken dunne mie met kip en garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...