logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Dendeng Kelem
gebakken plakjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
500 ml water
3 salam blad
zout naar smaak
5 eetl. olie

Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en roer hierdoor de asem. Voeg dan het vlees, de boemboe, de sereh, de salam en het zout toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Verhit in een koekepan de olie toe en bak het vlees in 5 minuten goudvruin en gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 329 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402383