gebakken plakjes rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
500 ml water
3 salam blad
zout naar smaak
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en roer hierdoor de asem. Voeg dan het vlees, de boemboe, de sereh, de salam en het zout toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Verhit in een koekepan de olie toe en bak het vlees in 5 minuten goudvruin en gaar.
ingrediënten:
500 gr sukadelappen
1 serehstengel, gekneusd
2 theel asem
500 ml water
3 salam blad
zout naar smaak
5 eetl. olie
Haluskan:
boemboe:
1 eetl. ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 eetl. geraspte gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne lapjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan het water en roer hierdoor de asem. Voeg dan het vlees, de boemboe, de sereh, de salam en het zout toe en laat dit 60 minuten zachtjes sudderen totdat het vocht verdampt is. Verhit in een koekepan de olie toe en bak het vlees in 5 minuten goudvruin en gaar.