Ma Jiang Mian - 麻酱面
sesam mie
Ingrediënten:
200 gr mie
1/2 komkommer
2 rode lomboks
4 takjes koriander
water
Ingrediënten saus:
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
2 eetl Zhi Ma Jiang / sesam pasta
1 theel sesam zaad, geroosterd
1 theel rode peper vlokken
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/4 theel palmsuiker
2 eetl olie
2 eetl water
Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar. Giet af en koel het snel af. Snijd de lomboks in dunne reepjes en snijd de komkommer julienne.
Snijd de knoflook en de lente-ui fijn. Meng dit met het sesam zaad en de peper vlokken. Verhit in een pan de olie en giet het over het mengsel en meng goed.
Meng beetje bij beetje het water met de sesam pasta totdat het een glad en dun mengsel wordt (dikte yoghurt). Dan de sojasaus, de rijstazijn en de palmsuiker er door mengen en vorm een homogene massa.
Schep de mie in een kom en voeg dan de lomboks, komkommer en de koriander toe en schep daarover beide sausen en meng goed. Strooi dan het sesamzaad erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gyeranjjim - eiergerecht (banchan)
- Nani gotaan - Kip gestoofd in bloed
- Sate Kambing Kecap Pedas - sate van lamsvlees met een pittige kecapsaus
- Nasi Bakar Jamur - gebakken rijst met paddenstoelen en kip
- Yu Xiang Rou Si - 鱼香肉丝 - pittig varkensvlees met knoflooksaus
- Bakmi Godog Yogya - bami uit Yogyakarta
- Dau hu kho nuoc dua -Tahu/Tofu met groenten in kokossaus
- Smoor Terong dan Tomat - aubergines in tomatensaus
- Gang Garee Gai - matsaman kip curry
- Gulai Ayam Surakarta - in kokosmelk gestoofde gekruide kip
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...