logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ma Jiang Mian - 麻酱面 
sesam mie

Ingrediënten:
200 gr mie
1/2 komkommer
2 rode lomboks
4 takjes koriander
water

Ingrediënten saus:
3 teentjes knoflook
1 lente-ui
2 eetl Zhi Ma Jiang / sesam pasta
1 theel sesam zaad, geroosterd
1 theel rode peper vlokken
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl zwarte rijstazijn
1/4 theel palmsuiker
2 eetl olie
2 eetl water

Bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de mie gaar. Giet af en koel het snel af. Snijd de lomboks in dunne reepjes en snijd de komkommer julienne.
Snijd de knoflook en de lente-ui fijn. Meng dit met het sesam zaad en de peper vlokken. Verhit in een pan de olie en giet het over het mengsel en meng goed.
Meng beetje bij beetje het water met de sesam pasta totdat het een glad en dun mengsel wordt (dikte yoghurt). Dan de sojasaus, de rijstazijn en de palmsuiker er door mengen en vorm een homogene massa.
Schep de mie in een kom en voeg dan de lomboks, komkommer en de koriander toe en schep daarover beide sausen en meng goed. Strooi dan het sesamzaad erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 133 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402012