Cong Kao Da Pai - 葱烤大排
karbonade met lente-ui
Ingrediënten:
900 gr varkesfilet/haaskarbonade
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel witte peper
1 1/2 eetl maizena + 3 eetl water
16 lente-ui
4 eetl shaoxing rijstwijn
2 eetl donkere sojasaus
1 eetl lichte sojasaus
1 eetl palmsuiker
4 eetl heet water
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in plakken van 1 1/2 cm dikte en plet deze. Meng het vlees met de peper, de lichte sojasaus en de opgeloste maizena en laat dit 30 minuten marineren. Maak de lente-ui schoon en halveer deze.
Verhit in een pan de olie op hoog vuur en bak het vlees goudbruin en zet apart. Dan op middelhoog vuur de lengte-ui toevoegen en bak totdat deze zacht beginnen te worden en te verkleuren. Leg dan het vlees erop en voeg de rijstwijn, de sojasausen, de palmsuiker en het water toe en kook afgeloten voor 6 minuten.
Vervolgens zonder deksel op hoog vuur verder bakken totdat de saus indikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Soto Madura 3-soep uit Madura
- Pastel Tutup - indonesisch pastei
- Tumis Bayam Kembang Tahu - gestoofde spinazie met tahu
- Lumpia - loempia
- Bami godok
- Terung Santan Cabai Hijau - gestoofde aubergine met kwarteleitjes
- Rendang - rendang van rundvlees
- Bami Goreng Sama Udang - eenvoudige gebakken mie met garnalen
- Pempek Tunu - gevulde en geroosterde pempek ada'an
- Limpa goreng kunyit - gebakken gekruide rundermilt
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...