gebakken kippenlevertjes
Bahan-bahan:
Ingredienten:
500 gr kippenlevertjes
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl sambal ulek (zie recept)
4 kemirienoten
150 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
2,5 cm laos
1 theel zout
1 theel gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
1 theel asem
3 eetl water
olie
zout
Cara membuat:
bereiding:
Meng de asem met het water. Kook de levertjes in water met zout gaar. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal, de kemirie, de laos en de gula jawa fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de boemboe. Voeg de levertjes toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.
Ingredienten:
500 gr kippenlevertjes
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetl sambal ulek (zie recept)
4 kemirienoten
150 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
2,5 cm laos
1 theel zout
1 theel gula jawa
2 jeruk purut blaadjes
1 theel asem
3 eetl water
olie
zout
Cara membuat:
bereiding:
Meng de asem met het water. Kook de levertjes in water met zout gaar. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de sambal, de kemirie, de laos en de gula jawa fijn tot een boemboe (pasta). Verhit in een wok/wadjan wat olie en fruit daarin de boemboe. Voeg de levertjes toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan de overige ingrediënten toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten sudderen.