Guinataan Hipon
gestoofde garnalen in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
750 gr tijgergarnalen
500 ml dikke kokosmelk (kental, van 2 kokosnoten)
6 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 theel peper
1 theel zout
Bereiding:
Maak de garnalen schoon. Hak de knoflook en de jahe fijn. Verhit in een pan de kokosmelk samen met alle ingrediënten en breng aan de kook. Dan op laag vuur voor 15 minuten verder stoven totdat de garnalen gaar zijn geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Jukut Jepang - Chayote in een kruidige kokossaus
- Dadar Bumbu
- Bacem Ayam - gefrituurde kip
- Buhun injn - zwarte rijst pudding
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- Onde-onde
- Hati Ayam Pedas Krispi - krokant gebakken pittige kippenlevers
- Kacang panjang tumis tahu - kouseband met gebakken tahu
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...