logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal Goreng Ati Ayam
kippelevertjes met petehbonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kippelevertjes
100 gr petehbonen
2 salamblad
zout naar smaak
2 1/2 eetl olie
1 theel gula jawa (palmsuiker)
250 ml dikke kokosmelk (santen asli)

Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1 theel trassi
3 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de levertjes in stukjes en de petehbonen in plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe met de salam, de suiker en het zout voor 2 minuten. Voeg dan de lever toe en bak deze voor 2 minuten mee. Dan de petehbonen en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes stoven totdat de olie vrijkomt.

Add comment

Submit

who is online

We have 138 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402150