Ayam Bakar Rica
rood gebakken zeer pittige kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1/2 eetl citroensap
1 theel zout
100 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
13 rode lomboks
7 rode rawits
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel trassi
Cara mebuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap voor tenminste 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het water al roerend langzaam toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Rooster daarna de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en bedruip de kip regelmatig met de saus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Jilabulo - Gekruide kipfilet en kippenhartjes
- Gá Sao Xa - pittige kip met sereh
- Gohu Ikan (Maluku) - ceviche van tonijn
- Penang Gai - penang kip curry
- Asam Padeh Ayam - pittig gestoofde kip in een frisse saus
- Panang Nua - droge curry van rundvlees
- Asam Manis Sayap Ayam - kip in een pittige rode saus
- Pepes Ayam - in bananenblad gestoomde gekruide kip
- Gulai Ayam Padang - kipcurry uit Padang
- Coto Makasar - rundvlees in een kruidige bouillon
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...