logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam Bakar Rica
rood gebakken zeer pittige kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippendijen
1/2 eetl citroensap
1 theel zout
100 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
13 rode lomboks
7 rode rawits
8 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 eetl zout
1 theel palmsuiker
2 cm jahe
1 tomaat
1/2 theel trassi

Cara mebuat:
bereiding:
Marineer de kip met het zout en het citroensap voor tenminste 30 minuten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 4 minuten. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin. Dan het water al roerend langzaam toevoegen en roer totdat de saus is ingedikt. Rooster daarna de kip boven een houtskoolvuurtje bruin en bedruip de kip regelmatig met de saus.

Add comment

Submit

who is online

We have 122 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428307