logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ayam Masak Merah
Kip met tomaat, gedroogde pepers en kruiden

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 theel zout
1 theel kunyit/kurkuma
2 eetl olie
2 sereh/citroengras, geknoopt
1 ui
4 tomaten
4 eetl saus tomat (zie recept)
1 theel zout
1 eetl palmsuiker

Haluskan:
bumbu:
1 ui
5 teentjes knoflook
5 cm jahe
15 gedroogde rode chilies

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in 8 strukken en wrijf deze in met het zout en de kunyit en laat dit 15 miuten intrekken. Snijd de ui in dunne plakjes, de tomaten in stukjes en wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en bak de kip voor 15 minuten totdat de kip bruin en gaar is geworden. Schep de kip uit de pan en zet apart.
Voeg dan de bumbu en de sereh toe en fruit dit voor 4 minuten. Dan de ui en de tomaten toevvoegen en bak deze zacht. Voeg de kip weer toe samen met het zout, de palmsuiker en de saus tomat en laat het geheel 10 minuten zachtjes afgesloten suddderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 119 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147940