Balado Petai Hati Ampela
pittig gekruide kippenlevers met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 kippenlevers
4 kippenmaagjes
2 jeruk purut
2 cm lengkuas/laos
14 petai/peteh bonen
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 ml dikke kokosmelk (kental
2 rode lomboks
3 eetl olie
water
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1/2 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met de levers en de magen en kook deze gaar en zet apart.Snijd het daarna in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de lomboks in dunne reepjes.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut, de laos en de petai voor 5 minuten. Meng dan het zout en de palmsuiker erdoor.
Voeg dan de levers en de magen toe en meng goed. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en breng al roerend aan de kook. Meng de lomboks erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Dalca - stoofpotje van rundvlees met groenten uit Aceh/Atjeh
- Ayam Percik - geroosterde pittige kip
- Nasi Uduk
- Sayur Bening Kangkung Wijen - kruidige gestoofde kangkung met sesam
- Pepes ikan patin Palembang - gestoomde gegrilde meerval
- Picadillo - stoofpotje van gehakt en aardappel
- Teluh Mesambel Goreng - Gebakken, gekookte eieren
- Sambal binjai / wani
- Pindang Iga Bali - Balinese spareribs (rund)
- Telor Dadar Padang - Omelet uit Padang
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...