logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Wadjik ketan

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ketan
600 ml kokosmelk
mespunt zout
1 serehstengel, gekneusd
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
750 ml water
1 pandanblad

Cara membuat:
Bereiding:
Was eerst de ketan en meng dit met 300ml kokosmelk, het zout en de sereh. Voeg zoveel water dat de ketan 2 cm onder water staat. Kook de ketan totdat het water is verdampt en laat het nog 10 minuten staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan.
Smelt de palmsuiker in en water en voeg daar het pandanblad, de rest van de kokosmelk en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken todat het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Giet het mengsel op een schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruitjes.

Add comment

Submit

who is online

We have 219 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148017