balinese kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
500 ml heet water
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl. olie
2 theel. suiker
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel. ketumbar
4 cm gember (jahe/jahe)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jurut purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze met de suiker en het zout rondom bruin. Vervolgens het water toevoegen en het geheel in 45 minuten gaar stoven.
ingrediënten:
1 kip (1250 gr)
500 ml heet water
5 jeruk purutblaadjes
3 eetl. olie
2 theel. suiker
zout naar smaak
Haluskan;
boemboe:
10 kemirinoten
2 theel. ketumbar
4 cm gember (jahe/jahe)
2 cm kencur
4 cm kunyit (kurkuma)
1/2 theel. witte peper
1 theel. zwarte peper
7 sjalotten
6 teentjes knoflook
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe met de jurut purut voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak deze met de suiker en het zout rondom bruin. Vervolgens het water toevoegen en het geheel in 45 minuten gaar stoven.