padangse varkensvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 kleine prei
225 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl meel
1 ei
zout naar smaak
1/2 theel peper
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kencur
5 kemirie noten
1/2 eetl jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met de boemboe voor 30 minuten. Snijd de prei fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Klop ondertussen het ei op met het meel, de peper en het zout. Voeg de bouillon en de prei toe aan het vlees en roer dan het ei/meel mengsel erdoor. Zachtjes gaar laten stoven en totdat het vocht vrijwel is verdampt.
ingrediënten:
500 gr varkensvlees
1 kleine prei
225 ml kippenbouillon (zie recept)
1 eetl meel
1 ei
zout naar smaak
1/2 theel peper
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 sjalotten
3 teentjes knoflook
4 cm gember (jahe/djahé)
6 cm kencur
5 kemirie noten
1/2 eetl jinten
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes en marineer dit met de boemboe voor 30 minuten. Snijd de prei fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees bruin. Klop ondertussen het ei op met het meel, de peper en het zout. Voeg de bouillon en de prei toe aan het vlees en roer dan het ei/meel mengsel erdoor. Zachtjes gaar laten stoven en totdat het vocht vrijwel is verdampt.