Kalio Hati
lever in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lever
500 ml santen
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
2 asam gelugor (carcinia)
Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
7 cm laos
3 cm jahe
4 cm kunyit
8 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg boemboe, de sereh, het kunyitblad, de jeruk purut blaadjes en de asam gelugor toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus begint te verdikken. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Ayam Panggang - geroosterde kip
- Tahu Boemboe Bali
- Mi goreng sapi lada hitam - gebakken mie met ossenhaas in zwarte pepersaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Sangkhaya Fakthong - pompoen met custard
- Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
- Lap Mu - Gehakt met pepers
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...