logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kalio Hati
lever in kokosmelksaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lever
500 ml santen
1 kunyit blad
1 sereh stengel
3 jeruk purut blaadjes
2 asam gelugor (carcinia)

Haluskan:
boemboe:
6 rode lomboks
7 cm laos
3 cm jahe
4 cm kunyit
8 sjalotten
2 theel ketumbar
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lever in stukjes. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de santen en voeg boemboe, de sereh, het kunyitblad, de jeruk purut blaadjes en de asam gelugor toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus begint te verdikken. Voeg dan de lever toe en laat het zachtjes sudderen totdat de lever gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 59 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421983