Salade van sperziebonen en kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr geblancheerde sperziebonen
125 gr geraspte kokos, geroosterd
7 tenen knoflook, geschild, fijngehakt en gebakken
2 Lomboks,
6 rode rawits, fijngesneden
3 theel Sambel sere tabia
Haluskan:
boemboe:
2 eetl base be siap
Taburan:
garnering
bawang goreng
Saus:
250 gr fijngehakt kippenvlees
2 eetl base be siap
bananenbladeren, gesneden in vierkante stukjes van 30 cm
1 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van een halve cm. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd deze julliene en de rawits fijn. Meng vervolgens de boontjes, de kokos, de knoflook, de sjalotten, de pepers en de boemboe in een grote schaal goed door elkaar.
Meng voor de saus het fijngehakte kippenvlees en de 2 eetlepels base be siap. Leg dit mengsel in de lengte op een bananenblad en rol het bananenblad strak op. Leg deze rol op aluminiumfolie en rol het opnieuw strak op. Deze rol dan 20 minuten stomen, zodat het vlees gaar wordt. Verwijder dan aluminiumfolie en bananenblad en roer het vlees met een vork los zodat het opnieuw korrelig wordt.
Meng dan het gehaktmengsel met de boontje, breng op smaak met zout, peper en limoensap. Garneer met bawang goreng.
ingrediënten:
750 gr geblancheerde sperziebonen
125 gr geraspte kokos, geroosterd
7 tenen knoflook, geschild, fijngehakt en gebakken
2 Lomboks,
6 rode rawits, fijngesneden
3 theel Sambel sere tabia
Haluskan:
boemboe:
2 eetl base be siap
Taburan:
garnering
bawang goreng
Saus:
250 gr fijngehakt kippenvlees
2 eetl base be siap
bananenbladeren, gesneden in vierkante stukjes van 30 cm
1 theel limoensap
1 theel zout
1/2 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van een halve cm. Ontdoe de lomboks van hun zaadlijsten en snijd deze julliene en de rawits fijn. Meng vervolgens de boontjes, de kokos, de knoflook, de sjalotten, de pepers en de boemboe in een grote schaal goed door elkaar.
Meng voor de saus het fijngehakte kippenvlees en de 2 eetlepels base be siap. Leg dit mengsel in de lengte op een bananenblad en rol het bananenblad strak op. Leg deze rol op aluminiumfolie en rol het opnieuw strak op. Deze rol dan 20 minuten stomen, zodat het vlees gaar wordt. Verwijder dan aluminiumfolie en bananenblad en roer het vlees met een vork los zodat het opnieuw korrelig wordt.
Meng dan het gehaktmengsel met de boontje, breng op smaak met zout, peper en limoensap. Garneer met bawang goreng.