logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Pindang Daging
gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 rundvlees (borstlap)
2000 ml water
50 gr melinjo bladeren
2 salam blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
1 eetl asam water 
500 ml kokosmelk
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kluwek
2 cm laos
 
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukken. Laat 500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng. Dan de bouillon en en kokosmelk toevoegen en kook het zachtjes totdat de saus begint in te dikken. Dan de peper, de plamsuiker en de melinjo bladeren toevoegen en kook het geheel gaar. Meng het asamwater erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 115 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157843