Pindang Daging
gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 rundvlees (borstlap)
2000 ml water
50 gr melinjo bladeren
2 salam blaadjes
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/4 theel peper
1 eetl asam water
500 ml kokosmelk
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 kluwek
2 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook het vlees vrijwel gaar. Schep het vlees uit de pan en snijd dit in stukken. Laat 500 ml bouillon achter. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de salam voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en meng. Dan de bouillon en en kokosmelk toevoegen en kook het zachtjes totdat de saus begint in te dikken. Dan de peper, de plamsuiker en de melinjo bladeren toevoegen en kook het geheel gaar. Meng het asamwater erdoor en serveer.