Telur Selimut Daging
met ei gevulde gehaktballetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundergehakt
12 kwarteleitjes, hardgekookt en gepeld
1 eiwit
2 tomaten
1 ui
5 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
500 ml water
2 eetl boter
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes en de ui in dunne reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Kruid het vlees met de helft van de peper, de nootmuskaat en het zout Meng 2 eetl kecap en het eiwit erdoor. Verdeel de massa in 12 porties en wikkel elk portie om het ei heen.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes, de knoflook en de ui voor 4 minuten. Voeg dan de gehaktballetjes en de tomaat toe en bak de balletjes bruin. Dan het water, de kecap, de peper, het zout, de nootmuskaat en de suiker toevoegen en laat het geheel zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is geworden en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Sambal Udang Basa
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Sambal Jeruk Mentah - een fris zurige rauwe sambal
- Abon sampi - Gekookt en geplet rundvlees
- Ayam Kalio
- Udang Asem Pedas - Pittig garnalengerecht
- Ikan Kembung Pesmol - gebakken makreel in een pittige saus
- Nasi Goreng Kambing Pedurenan - gebakken rijst met lamsvlees uit Pedurenan
- Tempe Bumbu Merah - pittig gebakken tempe
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...