logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...

Abon Ikan Bandeng
drooggebakken vis


Bahan-bahan:
3 melkvissen (anders 750 gr zalm)
2 sereh stengels
3 blaadjes salam
5 blaadjes jeruk perut
4 eetl santen asli (dikke kokosmelk)
3 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 rode lomboks
8 rode sjalotjes
4 teentjes knoflook
2 cm laos
3 cm kunyit
1 cm jahe
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Stoom de vissen gaar en verwijder het vlees, Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de bumbu samen met de sereh, de salam en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg dan de vis toe samen met de santen en bak dit zachtjes droog.

Add comment

Submit

who is online

We have 74 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158058