logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Semur Iga Pedas
pittig stoofpotje met rundvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
800 gr rundvlees / ribben
3000 ml water
8 sjalotjes
1/2 theel peper
3 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel jinten
2 foelie
2 theel plamsuiker
1 theel zout
8 eetl kecap manis
2 bosuitjes
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
1 theel ketumbar, gerossterd
5 kemiri noten, geroosterd
5 rode lomboks
6 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water en kook het vlees gaar. Giet 1500 ml bouillon af en bewaar. Schep het vlees en de ribben uit de pan en zet apart. Snijd de sjalotjes in dunne plakjes en de bosuitjes fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de jeruk purut, de jinten en de foelie voor 4 minuten en voeg dan het zout en de palmsuiker toe.
Voeg dan het vlees en de ribben toe en bak voor 2 minuten. Dan de kecap en de bouillon toevoegen en kook het geheel totdat de saus indikt. Strooi de bosuitjes erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 87 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421963