Saksang Taruntung
pittig gestoofd rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
600 ml water
1 serai/sereh/citroengras
3 asam gelugur
3 salam blad
3 eetl geraspte kokos, geroosterd
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
10 rode lomboks
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten
1 eetl andaliman peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 5x5 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bunbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de serai, de asam gelugur en de salam en kook het vlees afgesloten voor 60 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg het daarna toe aan het vlees en meng goed. Kook het vlees verder totdat het vocht is gehalveerd. Meng dan de kokos erdoor en kook het vlees verder gaar. Voeg dan het zout toe en kook verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Gevulde paprika's
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
- Udang masak bawang putih - gebakken pittige knoflook garnalen
- Bacem Daging Wangi - zoet gestoofde gebakken vlees
- Sunpia - gebakken garnalen pangsit met pindasaus
- Balado Tempe Kunyit - pittig gekruide en geurige tempe
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...