logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Saksang Taruntung
pittig gestoofd rundvlees met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
600 ml water
1 serai/sereh/citroengras
3 asam gelugur
3 salam blad
3 eetl geraspte kokos, geroosterd
olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
7 teentjes knoflook
10 rode lomboks
2 cm jahe
3 cm lengkuas/laos
5 kemiri noten
1 eetl andaliman peper
1 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 5x5 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bunbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan het water samen met het vlees, de serai, de asam gelugur en de salam en kook het vlees afgesloten voor 60 minuten.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu voor 5 minuten en voeg het daarna toe aan het vlees en meng goed. Kook het vlees verder totdat het vocht is gehalveerd. Meng dan de kokos erdoor en kook het vlees verder gaar. Voeg dan het zout toe en kook verder totdat de saus is ingedikt. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 364 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158021