logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ansjovis bouillon 3
met zeewier en aromatische groenten

ingrediënten:
11 gedroogde ansjovis, 5- 8 cm lang
3000 ml water
2 stukjes dashima/kumbo zeewier (8 cm vierkantjes)
2 witte deel lente-uitjes
3 teentjes knoflook
1/2 ui
100 gr daikon, in stukjes
 
Bereiding:
Maak eerst de ansjovis van binnen schoon, maar laat de kop zitten. Verhit in een pan 2000ml water en kook de lente-ui, de knoflook, de ui en de daikon zachtjes voor 20 minuten. Week de ansjovis met de dashima voor tenminste 30 minuten in 1000 ml water. Voeg dit toe aan de groentebouillon en het water zachtjes aan de kook en kook het geheel voor 10 minuten. Giet de bouillon door een zeef.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 98 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402124