Lula Betawi
rundvlees in saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
3 sjalotten
3 salamblad
1/2 theel zout
1/4/ theel peper
200 ml kokosmelk
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
3 theel ketumbar
1 theel jinten
3 theel trassi
1 eetl palmsuiker
3 eetl geraspte kokos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en wrijf deze in met de boemboe. Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de salam voor 10 minuten. Voeg dan de santen, het zout en de peper toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.
Zoeken
Laatst gelezen
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
- Pisang goreng - gebakken banaan
- Dendeng Manis Kering - Geroosterd of gebakken gedroogd rundvlees
- Sayur asem 2 - sajoer met groenten
- Dendeng Lado Ijo - plakjes rundvlees met groene peper
- Roerbak van kouseband en gehakt
- Sayur dajak
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Combro - gevulde cassave snacks
- Ikan Masak Air Garam - Bonito met stervrucht
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...