logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Lula Betawi
rundvlees in saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
3 sjalotten
3 salamblad
1/2 theel zout
1/4/ theel peper
200 ml kokosmelk
5 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
3 theel ketumbar
1 theel jinten
3 theel trassi
1 eetl palmsuiker    
3 eetl geraspte kokos        

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd het vlees in blokjes en wrijf deze in met de boemboe. Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees met de salam voor 10 minuten. Voeg dan de santen, het zout en de peper toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is.

Add comment

Submit

who is online

We have 203 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428602