logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Bawang Kuah Gurih
geurige kip met ui

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip
1 rode ui
600 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 eetl bloem
5 eetl water
2 eetl olie

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel jinten
4 kemiri noten
1 theel ketumbar
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel palmsuiker
4 teentjes knoflook

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes en de ui in reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de bloem met het water tot een papje.
Verhit in een wok de olie en fruit de ui voor 2 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak dit nog 1 minuut. Vervolgens de kip toevoegen en bak dit voor 3-5 minuten. Dan de santen toevoegen en het geheel zachjes laten sudderen totdat de kip vrijwel gaar is. Vervolgens het bloem/water mengsel toevoegen en het geehl zachtjes laten sudderen totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 65 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158139