Dendeng Manis
zoet drooggekbaken vlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr rundvlees
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel trasi
1 theel asem
375 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
2 cm laos
1/2 theel pala (nootmuskaat)
1 eetl palmsuiker (gula jawa)
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en marineer hiermee het vlees. Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak het vlees voor 5 minuten. Voeg dan de ui, de knoflook toe en bak dit 1 minuut. Vervolgens de trasi, de asem en het water toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Orak Arik Buncis Telor - roerbak van boontjes met ei
- Ayam Panggang - geroosterde kip
- Tahu Boemboe Bali
- Mi goreng sapi lada hitam - gebakken mie met ossenhaas in zwarte pepersaus
- Orak Arik Ikan Peda Asin - roerbak van ei met gezouten vis
- Sangkhaya Fakthong - pompoen met custard
- Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
- Ikan Paku - droog gebakken vis in een kruidige en pittige saus
- Semur Iga Pedas - pittig stoofpotje met rundvlees
- Lap Mu - Gehakt met pepers
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...