Tempe Bumbu Merah
pittig gebakken tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 eetl petai cina / lamtoro
1 eetl rebon, geroosterd
1 cm lengkuas/laos
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakjes/dunne blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tempe, de rebon, de petai cina, de palmsuiker en het zout toe en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het daarna verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Goreng Kecap
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
- Ayam Kecap (Peranakan) - kip in kecapsaus met champignons
- Daging Rica-Rica - rundvlees in een pittige rode saus
- Ayam Marengeh - dronken stukjes kip
- Semur Daging Gulung - smoor van opgerold rundvlees
- Sambal Goreng Krecek - Sambal goreng van krecek
- Gule Itik 2 - Gestoofde eend
- Blado Kentang Gampang 3 - gebakken en gekruide zoete aardappel
- 橙味牛肉 - pittig gebakken rundvlees met sinaasappel
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...