logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Tempe Bumbu Merah
pittig gebakken tempe

Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr tempe
1 eetl petai cina / lamtoro
1 eetl rebon, geroosterd
1 cm lengkuas/laos
1 salam blad
3 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
1/2 theel palmsuiker
250 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tempe in plakjes/dunne blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan olie en bak de tempe bruin en zet apart.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu samen met de laos, de salam en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan de tempe, de rebon, de petai cina, de palmsuiker en het zout toe en meng goed.
Vervolgens het water toevoegen en kook het daarna verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 231 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402313