Aardappelkoekjes met rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr gekookte aardappelen
250 gr rundergehakt
3 eieren
1 eetl. bloem
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel, witte peper
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerste de kemirinootjes, de jinten en de ketumbar voor 2 minuten in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de aardappelen (bij voorkeur gepureerd) samen met het gehakt, het zout, de bloem, de boemboe en één ei en kneed dit tot een massa. Vorm van deze massa platte koekjes en stoom deze voor 30 minuten.
Klop de overige eieren op en wentel de gestoomde koekjes erdoor. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de koekjes goudbruin.
ingrediënten:
500 gr gekookte aardappelen
250 gr rundergehakt
3 eieren
1 eetl. bloem
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe:
3 kemirinootjes
2 theel, ketumbar
1/2 theel, jinten
1 theel, witte peper
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Rooster eerste de kemirinootjes, de jinten en de ketumbar voor 2 minuten in een koekepan. Wrijf of maal daarna alle ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de aardappelen (bij voorkeur gepureerd) samen met het gehakt, het zout, de bloem, de boemboe en één ei en kneed dit tot een massa. Vorm van deze massa platte koekjes en stoom deze voor 30 minuten.
Klop de overige eieren op en wentel de gestoomde koekjes erdoor. Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en bak de koekjes goudbruin.