Serutu Wayang
kleine loempia's
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook
2 sjalotten
2 eieren
1 eetl rijstmeel
1 rode lombok
zout naar smaak
10 loempiavellen
olie
Taburan:
garnering:
chilisaus
Cara membuat:
bereiding:
Rasp de sjalotten of snijd deze fijn. Snijd de lombok en de knoflook fijn. Meng het gehakt met 1 ei, de sjalotten, de knoflook, de lombok, het zout en het meel. Snijd de loempiavellen in vieren. Leg op elk stuk wat van het mengsel en rol deze dun op (dikte 1 cm).Bestrijk de uiteinden met wat geklutst ei.
Verhit in een wok/wadjan voldoende olie en frituur de loempiaatjes goudbruin en gaar. Serveer deze met de chilisaus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Pallumara - vis in een kruidige saus uit Sulawesi
- Sateh Ayam Bekasi - geroosterde gemarineerde kip
- Gulai Nangka Taoco - stoofpotje van jackfruit met taoco
- Babi merah 2
- Ekstrak Kopi
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Pepesan Ikan Kembung - pepesan van makreel
- Soto Ayam Gurih - hartige kippensoep
- Sambal Ini koro - Sambal met lente-uitjes
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...