Siomay
gestoomde gehakt/gernalen balletjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr varkensgehakt
200 gr gehakte garnalen
250 gr tapioca bloem
1 ei
1/2 theel zout
1 theel peper
1 lente uitje
6 shi take paddestoelen
1 theel sesame olie
kulit pangsit / won ton velletjes
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lente ui en de shi take fijn. Meng het gehakt, de garnalen, de bloem, het ei, het zout, de peper, de lente ui, de shi take en de sesame olie goed door elkaar. Schep wat van het mengsel op een kulit pansit vel en vouw deze dicht. Herhaal. Stoom daarna de siomay voor 30 minuten totdat deze gaar zijn.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Itik
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Gkai Kamin - Gegrilde kip
- Sambal goreng sayur
- Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart
- Daging Kambing Rica-rica - lamsvlees in zoete pittige saus
- Pepes Kerang - in bananenblad gestoomde gekruide mosselen
- Pindang Daging - gestoofd rundvlees uit midden Java (Kudus)
- Ikan Kuah Kuning - gebakken vis in gele saus uit de Molukken
- Tumis Jamur Jagung Pipil - gebakken oesterzwammen met mais
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...