logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Pempek kates
visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel

Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
50 gr ebi
1 eetl. olie
250 gr jonge groene papaya
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. droog gekooktje kokosmelk (blondo)
zout naar smaak

Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de papaya en de gula jawa. Maak van de ingrediënten het visdeeg (zie recept pempek dos) Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en wrijf de ebi fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de papaya, de palmsuiker, de ebi, het zout en de kokosmelk toe en bak dit alles voor 5 minuten. Maak van het visdeeg een plak van 1/2 cm dik en steek vervolgens rondjes uit het deeg. Schep 1 eetl van de vulling op het rondje en vouw dit dicht in een halve maan vorm. Kook de deeglapjs gaar in kokend water (ze komen dan boven drijven) en serveer het met sambal hijau.

Add comment

Submit

who is online

We have 75 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147901