visdeeg gevuld met gekruide jonge papaya
Bahan-bahan:
ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
50 gr ebi
1 eetl. olie
250 gr jonge groene papaya
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. droog gekooktje kokosmelk (blondo)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de papaya en de gula jawa. Maak van de ingrediënten het visdeeg (zie recept pempek dos) Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en wrijf de ebi fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de papaya, de palmsuiker, de ebi, het zout en de kokosmelk toe en bak dit alles voor 5 minuten. Maak van het visdeeg een plak van 1/2 cm dik en steek vervolgens rondjes uit het deeg. Schep 1 eetl van de vulling op het rondje en vouw dit dicht in een halve maan vorm. Kook de deeglapjs gaar in kokend water (ze komen dan boven drijven) en serveer het met sambal hijau.
ingrediënten:
225 gr visfilets forel/makreel (ikan belida/ikan gabus)
225 ml water
zout naar smaak
225 gr tapiocameel
Bahan-bahan vulling:
ingrediënten:
4 sjalotten
2 teentje knoflook
50 gr ebi
1 eetl. olie
250 gr jonge groene papaya
1 eetl gula jawa (palmsuiker)
2 eetl. droog gekooktje kokosmelk (blondo)
zout naar smaak
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de papaya en de gula jawa. Maak van de ingrediënten het visdeeg (zie recept pempek dos) Snijd de sjalotten en de knoflook fijn en wrijf de ebi fijn. Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de knoflook en de sjalotten voor 2 minuten. Voeg dan de papaya, de palmsuiker, de ebi, het zout en de kokosmelk toe en bak dit alles voor 5 minuten. Maak van het visdeeg een plak van 1/2 cm dik en steek vervolgens rondjes uit het deeg. Schep 1 eetl van de vulling op het rondje en vouw dit dicht in een halve maan vorm. Kook de deeglapjs gaar in kokend water (ze komen dan boven drijven) en serveer het met sambal hijau.