Udang Taoco Cabai Hijau
garnalen in groene peper saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr garnalen
4 eetl taoco
2 sjalotjes
2 cm jahe
2 jeruk purut blaadjes
5 groene lomboks
1 tomaat
1 theel kecap manis
100 ml water
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 teentjes knoflook
2 cm laos
1 cm kunyit
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon. snijd de tomaat en de sjalotjes in dunne plakjes en de lomboks in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu, de sjalotjes, de jahe, de jeruk purut, de tauco en de lomboks voor 4 minuten. Voeg dan de garnalen toe toe en roer totdat de garnalen van kleur veranderen. Dan de tomaat, de kecap en het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.