logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Madumongso
hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr tape ketan hitam
160 gram gula merah
50 gram kristalsuiker
1 pandan blad
750 ml dikke kokosmelk (santen asli)
vetvrij papier

Cara membuat:
bereiding:
Voeg de suikers bij de kokosmelk en breng het aan de kook. Dan voorzichtig de ketan toevoegen en dit zachtjes laten inkoken totdat het vocht verdampt is. Laat grotendeels afkoelen en maak van de massa kleine rolletjes die je in vetvrij papier oprolt.
Het kan zo gegeten worden maar ook nog eerst gestoomd worden.

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402124