logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Martabak Durian
gevulde flensje met durian

Bahan-bahan deeg:
ingrediénten deeg:
225 gr bloem
4 eetl suiker
1/4 theel bakpoeder
zout naar smaak
250 ml water
1/2 theel gist
1 ei
1 eetl boter (gesmolten)

Bahan-bahan: vulling;
ingrediënten vulling:
200 gr durian
250 ml melk
4 eetl suiker
2 druppels gele kleur extract
2 eetl maizena
2 eetl water

Cara membuat:
bereiding:
Klop het ei op. Meng de bloem, de helf van de suiker, de bakpoeder, het zout, het gist en voeg het water toe en kneed het tot een deeg. En laat het 30 minuten rusten. Meng dan het ei, de rest van de suiker en de boter erdoor. Bak het deeg op in flensjes/pannenkoeken.
Meng de maizena aan met het water. Verhit in een pan de melk en voeg de durian, het zout en de suiker toe en laat dit zachtjes koken. Voeg dan het maizenamengsel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat het een stevig mengsel is geworden (jam).
Smeer de jam uit over de martabak en vouw het dicht en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 142 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422215