Martabak Durian
gevulde flensje met durian
Bahan-bahan deeg:
ingrediénten deeg:
225 gr bloem
4 eetl suiker
1/4 theel bakpoeder
zout naar smaak
250 ml water
1/2 theel gist
1 ei
1 eetl boter (gesmolten)
Bahan-bahan: vulling;
ingrediënten vulling:
200 gr durian
250 ml melk
4 eetl suiker
2 druppels gele kleur extract
2 eetl maizena
2 eetl water
Cara membuat:
bereiding:
Klop het ei op. Meng de bloem, de helf van de suiker, de bakpoeder, het zout, het gist en voeg het water toe en kneed het tot een deeg. En laat het 30 minuten rusten. Meng dan het ei, de rest van de suiker en de boter erdoor. Bak het deeg op in flensjes/pannenkoeken.
Meng de maizena aan met het water. Verhit in een pan de melk en voeg de durian, het zout en de suiker toe en laat dit zachtjes koken. Voeg dan het maizenamengsel toe en laat het geheel zachtjes doorkoken totdat het een stevig mengsel is geworden (jam).
Smeer de jam uit over de martabak en vouw het dicht en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal Malakka
- Ayam Santan - Kip met kokos
- Itik Lado Ijo - eend in groene peper saus
- Kai Pad Ped - kip in kruidige saus
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Kaeng neua penang - curry met rundvlees
- Babi Bambu
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...